Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Мала школа риболова

“Мала школа риболова”, коју у сарадњи са књажевачким основним школама реализује Организација спортских риболоваца “Бели Тимок”, настављена је и у нашој школи.

Мала школа риболова, започета у априлу предавањима за ученике “Каплара”, настављена је јуче код нас. Иако је одржан тек други час, полазници су већ на првом доста тога научили. Филип Павловић каже да је научио како везивати удицу на најбољи начин и како чувати штапове, док његов друг Михајло Миљковић додаје да су на првом часу научили, поред осталог, и риболовачке поздраве.

За увођење малишана у занимљиви свет спортског риболова и овом приликом био је задужен Славиша Иванковић. “Драго ми је да се још једна школа прикључила нашој акцији. На првом часу, као што је и ред, упознали смо се са децом, а данас ћемо обрадити неке мало озбиљније риболовачке теме, које ће им касније користити”, каже Иванковић.

У школи Вук Караџић кажу да су задовољни интересовањем ученика за школу риболова, као и сарадњом са књажевачком рибарском организацијом. Посебно истичу да су на овим скуповима добродошли и родитељи. “Ови састанци су отвореног типа, тако да је пожељно и присуство родитеља, који су добродошли и на каснијим акцијама, на води, где могу и сами да се увере да су њихова деца у добрим рукама, да су потпуно безбедна и да су научила нешто лепо и корисно”, каже наставник Александар Стојановић.

Уколико буде интересовања, мала школа риболова биће организована и у школи Дубрава, а за све полазнике, током лета или јесени биће организовани излети и такмичења на оближњим рекама или језерима.

Последње вести

Дан толеранције 2022

Дан толеранције – 16. новембар обележен је у нашој школи на часовима одељењског старешине и радионицом у школској библиотеци. Ученици су разговарали о појму толеранције

Опширније...

Одељење VI2 у посети фарми коња

У циљу промовисања квалитетног провођења слободног времена дружењем у природи и ради упознавања са туристичком понудом нашег краја, уз писмену сагласност и договор родитеља, ученика

Опширније...

Светски дан здраве хране

Светски дан здраве хране обележен је и ове године у ОШ ,,Вук Караџић”. Циљ обележавања овог дана јесте информисање најшире популације о важности здраве исхране

Опширније...

Светски дан фармацеута

Поводом обележавања – Светског дана фармацеута- , са циљем ширења знања и подизања свести деце на тему очувања здравља у улози предавача нашла се дипл.фармацеут

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.