Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Мала школа риболова

“Мала школа риболова”, коју у сарадњи са књажевачким основним школама реализује Организација спортских риболоваца “Бели Тимок”, настављена је и у нашој школи.

Мала школа риболова, започета у априлу предавањима за ученике “Каплара”, настављена је јуче код нас. Иако је одржан тек други час, полазници су већ на првом доста тога научили. Филип Павловић каже да је научио како везивати удицу на најбољи начин и како чувати штапове, док његов друг Михајло Миљковић додаје да су на првом часу научили, поред осталог, и риболовачке поздраве.

За увођење малишана у занимљиви свет спортског риболова и овом приликом био је задужен Славиша Иванковић. “Драго ми је да се још једна школа прикључила нашој акцији. На првом часу, као што је и ред, упознали смо се са децом, а данас ћемо обрадити неке мало озбиљније риболовачке теме, које ће им касније користити”, каже Иванковић.

У школи Вук Караџић кажу да су задовољни интересовањем ученика за школу риболова, као и сарадњом са књажевачком рибарском организацијом. Посебно истичу да су на овим скуповима добродошли и родитељи. “Ови састанци су отвореног типа, тако да је пожељно и присуство родитеља, који су добродошли и на каснијим акцијама, на води, где могу и сами да се увере да су њихова деца у добрим рукама, да су потпуно безбедна и да су научила нешто лепо и корисно”, каже наставник Александар Стојановић.

Уколико буде интересовања, мала школа риболова биће организована и у школи Дубрава, а за све полазнике, током лета или јесени биће организовани излети и такмичења на оближњим рекама или језерима.

Последње вести

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.