Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Читалићи обележили Вуков месец

Вукови читалићи су 8. децембра 2017. године реализовали завршну активност Вуковог месеца- новембра. За ту прилику угостили смо и пожелели добродошлицу Звонимиру Павковићу, дека Јордану, Слађану Илићу и Славку Првановићу, учитељу у пензији, чије су заслуге за неговање традиције у нашој школи неизмерне.

Звонко Павковић је, у улози Вука Караџића, измамио одушевљење на дечјим лицима, а код најмлађих и забуну, јер је беседу о Вуковом раду на прикупљању и записивању народног блага казивао је у првом лицу. Посебну пажњу посветио је епским песмама и обичајима везаним за Стару планину.

Доживљај је употпунио дека Јордан свирањем на традиционалним инструментима – гајде, дудук и грана зове, која је на ученике оставила посебан утисак. Упознао их је са сваким инструментом –  материјал од кога је сачињен до начина на који производи звук.

Затим је песник Слађан Илић прочитао своје песме на тимочком дијалекту и измамио осмехе на лицима ученика.

Након наступа гостију, ученици су публици приредили изненађење – презентујући по разредима део својих истраживачких задатака у оквиру задатих тема (стара имена, игре, свадба, кухиња, кућа и башта…..).

Последње вести

Традицијом у Европу 2021.

Манифестација “Традицијом у Европу” одржана је протеклог викенда, а на њој су учествовали и ученици наше школе. Неки од њих добили су лепе награде. Неда

Опширније...

Биби Сликовчица 2021.

Сарадња са Народном библиотеком ”’Његош” настављена је, па су надалеко знане радионице ”Чаробне полице Биби Сликовчице” добиле нове полазнике, чији су радови нашу Биби учинили

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.