Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Дан јабука- Моја школа, школа без насиља!

Дан јабуке, 20. октобар, је први пут обележен 1990.год. у Лондону, са циљем указивања на здравствени значај тог воћа. Временом су традицију обележавања Дана јабука прихватиле бројне земље, промовишући на тај начин важност јабуке за исхрану и здравље људи.

И у нашој школи је ове године, у оквиру пројекта ,,Школа без насиља” организовано низ едукативних, креативних, истраживачких и спортских активности кроз које су ученици млађих разреда истакли значај овог воћа за здравље људи али и сазнали много тога о јабуци као симболу и мотиву у нашем народном стваралаштву.

Тематски дан протекао је на занимљив и маштовит начин, кроз едукативне и креативне радионице,  израду ликовних и литерарних радова, у спортским и штафетним играма, уз музику и с јабуком у руци, па је изгледало да часови трају краће и да нема „тешких“ предмета; понајмање је то био домаћи задатак –   да сви код куће поједу бар  по једну јабуку и не забораве изреку:

„Ако поједеш једну јабуку дневно, лекару нећеш ићи често“   (ЈЕДНА ЈАБУКА НА ДАН, ЛЕКАР ИЗ КУЋЕ ВАН).

Учили смо, дружили се и били толерантни!

Изреке о јабукама:

  • „ Душа није јабука, не можеш је разделити“ ( Тургењев )
  • Јабука не пада далеко од стабла.
  • Ако желиш јабуку, мораш протрести дрво.
  • Румен као јабука!
  • Здрав као јабука!
  • Црв не чини јабуку.
  • Туђа јабука је слађа.

Аутор текста:

Емануела Милетић,

координатор активности

 

Последње вести

Традицијом у Европу 2021.

Манифестација “Традицијом у Европу” одржана је протеклог викенда, а на њој су учествовали и ученици наше школе. Неки од њих добили су лепе награде. Неда

Опширније...

Биби Сликовчица 2021.

Сарадња са Народном библиотеком ”’Његош” настављена је, па су надалеко знане радионице ”Чаробне полице Биби Сликовчице” добиле нове полазнике, чији су радови нашу Биби учинили

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.