Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Дан толеранције 2022

Дан толеранције – 16. новембар обележен је у нашој школи на часовима одељењског старешине и радионицом у школској библиотеци.

Ученици су разговарали о појму толеранције и њеном значају. Истакли су кључне појмове које су представили на паноима. Закључили су да је толеранција дужност и одговорност сваког појединца и једна од највећих људских врлина.

Плакат одељења 6/3 – групни рад на одељењској заједници са наставницом Мирјаном Светозаревић
Ученици одељења 5-1, у сарадњи са Центром за социјални рад у Књажевцу, одељењске старешине, Јелене Петровић, као и педагошког асистента Љубинке Бубе Симић, припремили су свој плакат и сазнали још понешто о толеранцији и играли игру ”На слово, на слово”.

Потом су решавали симулиране ситуације везане за толерантно реаговање, а сазнали су и које националне мањине живе у нашем граду. Дакле, свако од нас је јединствено ремек-дело, поручили си нам наши петаци.

На радионици у библиотеци ученици одељења 4-1 урадили су ликовне и литерарне радове посвећене толеранцији и међусобном уважавању свих: инвалида, старијих особа, припадника различитих вера, раса и нација…

Лепи и богато украшени радови продукт су ове радионице и красиће паное школе и ентеријер наше библиотеке.

Последње вести

Пријем првака и петака

У четвртак, 31. августа, у атријуму ОШ “Вук Караџић” свечано су дочекане нове генерације првака и петака.Симболично, дан је био обојен веселим бојама, радошћу, осмесима

Опширније...

Ђак генерације 2023. године

Ученик генерације за школску 2022/2023. годину – Богдан Пешић 8/1 У овој школској години за најуспешнијег ученика своје генерације проглашен је Богдан Пешић 8/1. Поред

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.