Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

DO2GET камп за Вукове ученике

Крајем августа, 21-22. 8. 2023. године, 14 ученика наше школе од 3. до 7. разреда учествовали су заједно са 10 наставника на дводневном едукативном кампу у Етно-селу ,,Јелашница” у организацији Лингва клуба- Удружења за промоцију језика и интеркултуралности.

Овај камп реализован је у оквиру фазе пилотирања Еразмус+ пројекта ПРОГРАМ ОСНАЖИВАЊА ПОСТАВЉАЊЕМ И ОСТВАРИВАЊЕМ ЦИЉЕВА РАДИ ПРЕВЕНЦИЈЕ ОСИПАЊА УЧЕНИКА ИЗ ОБРАЗОВНОГ СИСТЕМА– DO2GET – (Drop-out Overcoming to Goal-oriented Empowerment Training).

Овај пројекат наша школа спроводи у сарадњи са Универзитетом у Лисабону кроз Институт за образовање, Основном школом ,,Agrupamento de Escolas General Serpa Pinto” из Цинфаеса у Португалији и локалном организацијом ,,Лингва клуб- Удружење за промоцију језика и интеркултуралности” у улози координатора пројекта.

Пројекат подразумева низ активности за јачање резилијентности, мотивације и ангажовања ученика у наставним и ваннаставним активностима које ће ученици остваривати кроз постављање и остваривање својих циљева, а уз подршку својих ментора или наставника у циљу смањења осипања ученика из образовног система.

У природном амбијенту деца су учила кроз радионичарски и игролики приступ, као и кроз дискусију и интроспективни рад уз подршку својих наставника- ментора и водитеља обуке Марије Ивановић Божић и Ане Јовановић

Поред едукативних активности, деца су уживала у спортско-рекреативним садржајима, забавно-едукативном лову на благо, и другим практичним задацима карактеристичним за кампове у етно амбијенту.

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.