Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Језички карневал

У оквиру Дечје недеље у  нашој школи, чланови секције из енглеског језика извели су Језички карневал у циљу промоције светских језика и истицања важности учења страних језика, али и уважавања различитости и ширења духа толеранције и интеркултуралности.

На точковима језичког карневала ученици су кренувши из Србије, посетили Немачку, Швајцарску, Француску, Шпанију и Енглеску, рецитујући поезију њихових великана на њиховим језицима, а затим на свом матерњем језику, како би сви посетиоци могли да уживају у лепоти ових великих стихова.

Ученици су задивили публику својим умећем певања на српском, немачком, француском и енглеском, као и својом креативношћу у плесним наступима.

Програм је употпуњен слајд шоу презентацијом, захваљујући којој су се посетиоци могли упознати са неким од симбола поменутих земаља и видети фотографије ученика из Дечјег села у Швајцарској приликом посете у оквиру пројекта Образовање за права детета, а напослетку и спот одељења 5/1, којим су они желели да покажу своју љубав и интересовање ка енглеском језику и култури.

Утисци публике су позитивни, те се надамо да ће нас Језички карневал посетити и наредних година.

http://knjazevacinfo.rs/arhiva-vesti/obrazovanje/10195-jezi%C4%8Dki-karneval-u-%E2%80%9Cvuku%E2%80%9D.html

Последње вести

Традицијом у Европу 2021.

Манифестација “Традицијом у Европу” одржана је протеклог викенда, а на њој су учествовали и ученици наше школе. Неки од њих добили су лепе награде. Неда

Опширније...

Биби Сликовчица 2021.

Сарадња са Народном библиотеком ”’Његош” настављена је, па су надалеко знане радионице ”Чаробне полице Биби Сликовчице” добиле нове полазнике, чији су радови нашу Биби учинили

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.