Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Манифестација ,,Чаробне полице Биби Сликовчице”

Ове године већ осми пут одржане су Чаробне полице Биби Сликовчице, Манифестација дечјег стваралаштва, која традиционално окупља децу и младе нашег града. Учешћем на њеним разноврсним радионицама, ученици наше школе друже се и стварају заједно са другом децом и младима из свих књажевачких школа уз смернице и подршку Бибиних ментора из редова књижевника, ликовних уметника, новинара, фотографа и других модерних занимања. Сви учесници добили су пригодне поклоне и дипломе за учешће, а поједини су освојили и награде за своје радове настале током одржаних радионица.

У категорији књижевних награда наши ученици освојили су највише награда:

Млађи узраст: Милица Миловановић 4-1, прва награда за песму ,,Заљубљена вештица”; Нина Вељковић 3-2, трећа награда за песму ,,Заљубљена вештица”; Тара Ћирић 4-2, посебна Бибина награда за најбољег писца за песму ,,Заљубљена вештица”;

Старији узраст: Даница Филиповић 7-2, друга награда за песму Волим- не волим; Михајло Мартић 7-3, трећа награда за песму Волим- не волим; Милош Милетић 7-1, трећа награда за рад Старопланинска авантура.

У категоријама поетско-визуелних и ликовних награда, ученици одељења 1-1, чији је ментор Ирена Милановић, освојили су друго место за рад на тему ,,Библиотека те чека”. Дора Трандафиловић 5-2 у тиму са Ханом Павловић 5-1 из ОШ ,,Дубрава” добила је награду Бибиног ауторског тима за рад ,,Љубимце је лако волети”, док је тим ученика наше школе, који су чинили Марта Јовановић, Милица Костадиновић и Јанко Јоцић 8-3 освојио посебну Бибину награду за најбољу илустрацију.

Овогодишње дружење са Биби Сликовчицом увеличано је сусретом учесника са Јасминком Петровићем, познатом списатељицом за децу у чијем је знаку протекла овогодишња манифестација ослањајући се на теме и мотиве из њених књижевних дела.

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.