Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

OШ ,,Вук Караџић” Књажевац- Најуспешнија школа Србије

!Предивне вести стигле су јуче из Ниша!Наиме, јуче је у oвом граду одржано финале Шестог републичког фестивала ”Ризница талената”. Наша школа је постигла изванредан успех и проглашена је за „Најуспешнију школу у Србији“.Након трећег, затим и другог места, те прегршт индивидуалних награда, ово је круна нашег учешћа на овом престижном надметању основних школа, чији је организатор Учитељско друштво из Ниша. Председник струковног удружења, Станиша Костадиновић, уручио је диплому и плакету представницима школе.У самом финалу надметало се шест школа. Иза нас су, по поенима, остале две београдске, као и школе из Ниша, Прокупља и Шида. .Ученици победничког тима освојили су бројна прва, друга и трећа места, као и велики број похвала, у свих 5 категорија фестивала: литерарној, ликовној, драмској, музичкој, плесној, као и у финалном представљању школе. Школа је добила и специјалну награду за изузетан труд, ангажовање, развијање и промоцију дечјег стваралаштва и тимског рада . Тиме је наша школа са поносом понела признање „Најуспешнија школа Србије“. Уз честитке свим ученицима и наставницима који су допринели овом великом успеху, напомињемо да смо се ”Ризници талената” придружили од самог почетка. Веровали смо у наш квалитет и значај овог фестивала, који је за кратко време изборио велики углед широм наше земље, а у неким аспектима има и међународни карактер.

Последње вести

Традицијом у Европу 2023

Протеклог викенда, у хали ОШ “Д.Т. Каплар” одржана је 19. по реду манифестација ,,Традицијом у Европу”,где је наша школа активно учествовала, као и сваке године.

Опширније...

Језиковање на Тимоку 2023

Ове године већ четврти пут наша школа одазвала се конкурсу Језиковање на Тимоку у организацији удружења Лингва клуб и остварила још запаженије резултате како у

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.