Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

ОШ ,,Вук Караџић” са Мионом пети пут у Италији

Ове године одржана је јубиларна 10. Међународна Хипо олимпијада из енглеског језика, а ученица МИОНА МИЛОСАВЉЕВИЋ ће нас ове године, на нашу велику радост, представљати у Италији пети јубиларни пут. Миона, ученица одељења V2, пласирала се, у оквиру категорије Хипо1, у предфиналну рунду под називом Европске квалификације, које се одржавају у Лидо де Језоло у Италији у периоду 18-20. мај 2022. године.

Рунда Европских квалификација је по први пут уведена прошле године због великог броја пријављених такмичара, јер је такмичење добило светски карактер, а победници ове рунде су, по новом правилнику, учесници светског финала које ће по први пут бити организовано у главном граду Италије, Риму, септембра 2022. године.

Мионина предметна наставница и менторка је Марија Ивановић Божић, а њихов успех је утолико већи што је међу 66 000 такмичара из целог света, у 5 категорија свега по 1-3 из Србије у свакој категорији, односно, она је једна од 12 детета из Србије у свим категоријама који су се пласирали у овај круг такмичења.

Наша школа учествује на Хипо олимпијади од самог почетка, тј. од 2013. године и до сада је имала 4 учешћа у финалу и 3 освојене медаље- две сребрне и једну прошлогодишњу златну медаљу, и сигурни смо да ће нас и ове године Миона и њена менторка представљати на најбољи могући начин. Желимо им још пуно успеха у раду и даљем такмичењу.

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.