Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

ПОНОВО У ФИНАЛУ ,,РИЗНИЦЕ ТАЛЕНАТА”!

Вредан рад наших ученика, учитеља и наставника и ове године донео је плодове успеха: ОШ ”Вук Караџић” се, са првог места, пласирала у финале Осмог републичког фестивала ”Ризница талената”, који организује Учитељско друштво из Ниша.


Такмичење обухвата литерарни конкурс, ликовни конкурс, драмску
категорију, певање, плес, као и свирање, док се у финалу шест најуспешнијих школа такмиче за ласкаву титулу ”Најбоља школа” Фестивала. Жири чине еминентни писци за децу, музички и ликовни педагози, као и уметници.


У конкуренцији око 3000 радова из Србије, али и Северне Македоније,
Бугарске и Републике Српске, одабрани су најбољи у различитим
категоријама. Међу литерарним радовима, наши ученици остварили су следеће успехе:

 • Ања Пешић, 3-2, прво место за поезију међу млађим узрастом,
 • Ана Ранђеловић (6. разред) друго место у категорији поезије у
  старијем узрасту,
 • Похвале су добили: Ива Војиновић (6. разред), Дуња Милосављевић
  и Матеја Живковић.
  У категорији ликовних радова, похвале су заслужили: Ева Видојковић, Мирјана Антић (обе 3.разред), као и Хана Копривица (4. разред).
  Драмска категорија је веома популарна и захтевна, а наш скеч ”Здраво живим, здраво и растем”, изборио је похвалу. Њега су припремали учитељице Дијана Миловановић и Маја Велимировић, наставник ликовне културе Горан Миленовић, а сниматељ је био Ивица Василијић.
  У категорији певања Даница Филиповић (6.разред) заузела је друго
  место, док је Василије Ангелов (4. разред) похваљен у категорији свирања.
  Прво место у плесној категорији нашој школи донео је тим одељења 8-3, чији је ментор Саша Андоновић, наставник физичке културе.
  И тако, изборен је пласман у финале, са првог места. У суботу, 20. маја 2023. године, одржаће се финале, а сутрадан, у недељу, обавиће се додела награда. Честитамо награђеним ученицима и њиховим менторима!
Последње вести

Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”

Наш Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”Виктор Марковић, ученик 1/3 разреда освојио је трећу награду на Републичком финалу Математичког такмичења “Мислиша 2024” које

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.