Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Реч директорке за почетак школске 2021/2022.

Драги ученици,

У име ваших учитеља, наставника, свих запослених и у моје лично име желим Вам успешан почетак нове школске године, много знања и петица, здравља и лепих ђачких успомена.

Првацима још једном честитам полазак у школу, а ученицима петог разреда лако и брзо прилагођавање и много успеха у другом циклусу образовно-васпитног рада.

Почетак ове школске године је посебан и специфичан, захтева стрпљења, пажње и поштовање другачијих правила, од уобичајених, али ако будемо одговорни заштитићемо и себе и друге.

Ове школске године школе ће радити по принципу семафора. Зелена зона, нормално похађање школе, жута, комбиновано, црвена онлајн. Наша општина и школа започиње рад у зеленој зони. Ову школску годину почињемо са часовима од 45 минута, по сменама, као некада. У смени А, првој смени часови почињу у 8 часова, а 6. час се завршава у 13,15 часова, у смени Б, другој смени часови почињу у 13,30, а завршавају се у 18,45 часова. Млађи разреди улазе у двориште на главни улаз, мала капија и на ђачки улаз, старији разреди улазе у школско двориште на помоћни улаз, велика капија и код фискултурне сале. Други одмор је једини велики одмор, у трајању од 25 минута, када ужинају сви ученици, млађи разреди у својим учионицама, старији у трпезарији, уз поштовање епидемиолошких мера.

Обавеза ученика је да дођу у школу 15-так минута пре почетка првог часа, због епидемиолошких мера и дезинфекције, поштују распоред одмора, време предвиђено за ужину и не напуштају школско двориште.

Подела ужине ће почети у понедељак.  Ужина ће бити бесплатна за све ученике који до петка донесу потписану сагласност родитеља и предају учитељима и одељењским старешинама.

За ученике путнике обезбеђен је превоз по сатници коју ће саопштити учитељи и одељенске старешине. Све примедбе око превоза пренећете одељењским старешинама, стручној служби и директорки школе.

Плаћене уџбенике, које још нисте преузели, поделиће   одељенске старешине и учитељи.    

Посебно  је важно да се поштује кућни ред школе и правила понашања, како због личне безбедности и сигурности, тако и због безбедности других:

– ученици млађих разреда улазе на главну капију и главни ђачки улаз,

– ученици старијих разреда улазе на помоћни улаз и улаз код сале,

– родитељи не могу да улазе у школско двориште, ако им је потребна нека информација могу да се јаве на службени улаз школе,

– свако одељење има своју учионицу, коју не мења,

– ношење маски је обавезно док уђете у своју учионицу и сместите се на своје место и када    говорите или одговарате. Изузетно, док пишете или пратите предавања можете спустити маску,

– ходником и степеништем се крећите увек десном страном уз поштовање предложеног растојања (1,5м),

– у тоалет улази онолико ученика колико има кабина, остали ученици чекају испред тоалета, уз поштовање растојања,

– перите правилно руке и обавезно дезинфикујте,

– трудите се да избегавате и стварате гужве у ходницима, дворишту, учионици,

– одржавајте уредно учионице и чувајте намештај и опрему,

– водите рачуна о култури облачења, долазите пристојно обучени у школу и пристојно се понашајте.

Школа ради по Плану и програму наставе и учења који је предложио ЗУОВ-а, тако да планови школе прате часове РТС-а и потрал Моја школа. Ученици могу да прате ове часове, као додатну подршку или када нису у школи преко интернета, на сајту МПНТР или сајта ЗУОВ-а или 3. програма РТС-а.

ЈОШ ЈЕДНОМ, СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ!!!

                                                                                                                    Директорка школе

Драгана Љубисављевић

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.