Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

СТАЗОМ ИНТЕГРАТИВНЕ НАСТАВЕ- ЧАС У ПРИРОДИ

Почетком октобра 2017. ученици одељења 2/1 заједно са учитељицом Лидијом Станисављевић кренули су пут Јевика, али не на излет, већ ради учења у природном окружењу.

dav

Током двочасовног боравка ученици су се подсетили градива из Света око нас, одређујући линију хоризонта, видик, подсетили се промена у природи током јесењег периода, као и којих биљака и животиња може бити у шумском окружењу. Подсетили су се и неких песама и прича о њима, а своју креативност исказали су групним радовима израђеним од материјала које су нашли на тлу, водећи рачуна да не наруше природу коју су затекли.

DSC_1296   Реч је о интегративној настави у природи која подразумева повезивање садржаја из различитих предмета ради продубљивања стечених знања и умења и усмеравање ученика да ствари сагледавају из више углова и стекну целовитију слику.

DSC_1297

Поред тога, овим се, такође, примењује образовна политика Дечјег села Песталоци, која промовише да учење у природном окружењу ослобађа ученике стреса и шири њихове могућности разумевања.

DSC_1328 (1)

Стога, бисмо ово међупредметно увремењавање и повезивање садржаја истакли као изузетан пример добре педагошке праксе и иновативне наставе, којој се у нашој школи посвећује изузетна пажња.DSC_1332

Последње вести

Традицијом у Европу 2021.

Манифестација “Традицијом у Европу” одржана је протеклог викенда, а на њој су учествовали и ученици наше школе. Неки од њих добили су лепе награде. Неда

Опширније...

Биби Сликовчица 2021.

Сарадња са Народном библиотеком ”’Његош” настављена је, па су надалеко знане радионице ”Чаробне полице Биби Сликовчице” добиле нове полазнике, чији су радови нашу Биби учинили

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.