Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

ТРАДИЦИОНАЛНИ УСПЕСИ ЕНГЛЕЗА НА ТАКМИЧЕЊИМА ТОКОМ УЧЕЊА НА ДАЉИНУ

С обзиром на епидемиолошке околности које су утицале да се ова школска година одвија на другачији начин, поједини нивои или чак читава такмичења у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја из већине школских предмета нису одржани, а слична је ситуација и са такмичењима у организацији државних и страних удружења. Међу такмичењима из енглеског језика, ове године нису одржана такмичења Willkommen и Са енглеским у Европу, док су две од три рунде Hippo и KGL такмичења реализоване.

 HIPPО

Прва државна рунда 8. међународног такмичења из енглеског језика, које данас укључује 49 земаља, одржана је крајем фебруара, а у полуфиналну рунду која је требало бити спроведена крајем марта пласирало се седморо наших ученика. Због ванредног стања такмичење је одложено и одржано онлајн путем дигиталне платформе Zoom на високом организационом и безбедoносном нивоу. Наши полуфиналисти Љубица Петровић 3/1, Миона Милосављевић 3/2, Дуња Михајловић 5/2, Милица Петровић 7/2, Петар Јовановић 7/2, Михаjло Милијић 8/1 и Тадија Мицић 8/2 добили су 28. јуна  своје дипломе за пласман у полуфинале, а резултате за пласман у финале чекају средином јула са својим наставницима Татјаном Милутиновић, Маријом Ивановић Божић и Миланом Лазаревићем.

  KGL

Прве две рунде KGL такмичења су одржане крајем јануара и почетком марта, те су се државни нивои овог такмичења срећом завршили пре почетка ванредног стања.

На овом такмичењу пријавило се шесторо наших ученика, од којих су Павле Станојевић 7/1 и Петар Јовановић 7/2 једини остварили пласман за другу рунду, чији победник за сваку категорију представља нашу земљу на светском KGL такмичењу. У другој рунди у коју су се пласирали сви ученици који су урадили преко 95%, односно, 97,5%  теста, (зависно од категорије), Петар Јовановић добио је медаљу и диплому са посебном похвалом Certificate of Commendation, а Павле диплому за остварено постигнуће Certificate of Achievement. Њихова предметна наставница је Марија Ивановић Божић.

Последње вести

Традицијом у Европу 2021.

Манифестација “Традицијом у Европу” одржана је протеклог викенда, а на њој су учествовали и ученици наше школе. Неки од њих добили су лепе награде. Неда

Опширније...

Биби Сликовчица 2021.

Сарадња са Народном библиотеком ”’Његош” настављена је, па су надалеко знане радионице ”Чаробне полице Биби Сликовчице” добиле нове полазнике, чији су радови нашу Биби учинили

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.