Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

ТРАДИЦИОНАЛНИ УСПЕСИ ЕНГЛЕЗА НА ТАКМИЧЕЊИМА ТОКОМ УЧЕЊА НА ДАЉИНУ

С обзиром на епидемиолошке околности које су утицале да се ова школска година одвија на другачији начин, поједини нивои или чак читава такмичења у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја из већине школских предмета нису одржани, а слична је ситуација и са такмичењима у организацији државних и страних удружења. Међу такмичењима из енглеског језика, ове године нису одржана такмичења Willkommen и Са енглеским у Европу, док су две од три рунде Hippo и KGL такмичења реализоване.

 HIPPО

Прва државна рунда 8. међународног такмичења из енглеског језика, које данас укључује 49 земаља, одржана је крајем фебруара, а у полуфиналну рунду која је требало бити спроведена крајем марта пласирало се седморо наших ученика. Због ванредног стања такмичење је одложено и одржано онлајн путем дигиталне платформе Zoom на високом организационом и безбедoносном нивоу. Наши полуфиналисти Љубица Петровић 3/1, Миона Милосављевић 3/2, Дуња Михајловић 5/2, Милица Петровић 7/2, Петар Јовановић 7/2, Михаjло Милијић 8/1 и Тадија Мицић 8/2 добили су 28. јуна  своје дипломе за пласман у полуфинале, а резултате за пласман у финале чекају средином јула са својим наставницима Татјаном Милутиновић, Маријом Ивановић Божић и Миланом Лазаревићем.

  KGL

Прве две рунде KGL такмичења су одржане крајем јануара и почетком марта, те су се државни нивои овог такмичења срећом завршили пре почетка ванредног стања.

На овом такмичењу пријавило се шесторо наших ученика, од којих су Павле Станојевић 7/1 и Петар Јовановић 7/2 једини остварили пласман за другу рунду, чији победник за сваку категорију представља нашу земљу на светском KGL такмичењу. У другој рунди у коју су се пласирали сви ученици који су урадили преко 95%, односно, 97,5%  теста, (зависно од категорије), Петар Јовановић добио је медаљу и диплому са посебном похвалом Certificate of Commendation, а Павле диплому за остварено постигнуће Certificate of Achievement. Њихова предметна наставница је Марија Ивановић Божић.

Последње вести

Спортске игре младих ,,ZERO WASTE”

У спортској хали ,,Каплар” 5. фебруара 2024. године у организацији Спортског савеза одржане Спортске игре младих ,,ZERO WASTE”. Ради се о спортско-еколошким активностима ученика основних

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.