Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Вукови Читалићи и квиз Вуковац

Током  прославе Дана  школе, у атријуму ОШ „Вук Караџић“ ученици млађих и старијих разреда заједно су дали допринос у обележавању овог празника. Програм који су спремили приказали су 7. новембра у атријуму  школе уз присуство великог броја гостију. Удруженим снагама ученици првих, других, трећих и  четвртих разреда представили су јунаке разноврсних књижевних дела. Наши мали „читалићи“ приказали су разноврсне ликове који су били „под лупом“ у другачијем светлу. Кроз атријум школе су шетале Црвенкапе, Снежане и Пепељуге,  ловци, мали и велики јунаци. Упознали су нас са различитим књижевним јунацима преко кратких драмских приказа праћених песмама и игром. Оживљен је свет бајки, прича и дечијих романа.

У другом делу нашег дружења, организовано је надметање ученика старијих разреда у познавању књижевних јунака. Квиз „Вуковац“ пропраћен је са великом пажњом, а члановима тимова помагали су родитељи који су били и учесници тимова. На овај начин заокружили смо представљање књижевних јунака и дали мали допринос  у борби да  знање победи незнање и читање победи нечитање.

Последње вести

Традицијом у Европу 2021.

Манифестација “Традицијом у Европу” одржана је протеклог викенда, а на њој су учествовали и ученици наше школе. Неки од њих добили су лепе награде. Неда

Опширније...

Биби Сликовчица 2021.

Сарадња са Народном библиотеком ”’Његош” настављена је, па су надалеко знане радионице ”Чаробне полице Биби Сликовчице” добиле нове полазнике, чији су радови нашу Биби учинили

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.