Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Златна медаља за Алексу и путовање у Беч

Willkommen

АЛЕКСА МИЛОСАВЉЕВИЋ, ученик издвојеног одељења у Васиљу, ОШ ,,ВУК КАРАЏИЋ” КЊАЖЕВАЦ, освојио је ПРВО место на 10. међународном такмичењу Willkommen и тиме освојио НАГРАДНО ПУТОВАЊЕ у БЕЧ почетком наредне 2023. године.

Иако је сада 4. разред, Алекса је ово такмичење започео као ученик 3. разреда, јер је морао проћи дуг пут такмичења које се састоји из три рунде које тестирају различите језичке вештине и знања из страних језика. Алекса је најпре био трећи у првој рунди одржаној 5. марта 2022. године, затим први у другој рунди одржаној 2. априла, и коначно, ПРВИ у трећој ФИНАЛНОЈ рунди, одржаној 9. октобра 2022. године.

Све рунде су елиминационог карактера и тестирају разумевање прочитаног текста, познавање граматике, вокабулара, функционалног језика, разумевање аудио записа, писање састава и коначно способност усмене комуникације на изабраном страном језику, а то је енглески у Алексином случају.

Своје знање Алекса стиче превасходно у школи, где већ 2 године ради по индивидуалном обогаћеном програму за талентоване ученике ИОП3 са својом предметном наставницом и менторком која га је припремала за ово такмичење, Маријом Ивановић Божић.

Оно што Алексу издваја од друге талентоване деце је мотивисаност и преданост у раду и у школи и код куће, у чему га подржавају његова породица, учитељица и предметна наставница.

Желимо им још пуно успеха у будућем раду.

Последње вести

Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”

Наш Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”Виктор Марковић, ученик 1/3 разреда освојио је трећу награду на Републичком финалу Математичког такмичења “Мислиша 2024” које

Опширније...

На Међународним ликовном конкурсу ,,Новогодишња прича” велики број награда и похвала за наше ученике

На Међународним ликовном конкурсу ,,Новогодишња прича” у организацији Народне библиотеке ,,Детко Петров” Димитовград, ученици школе ,,Вук Караџић” имали су највећи број награђених и похваљених радова,

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.