Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Деца уче права детета у школи – кроскурикуларни приступ


Obrazovanje za prava deteta

Zvanični sajt projekta

ОДРЖАН ПРВИ ОД ЧЕТИРИ ОНЛАЈН ПАНЕЛА

Објављено  од аутора: Aleksandra PolićShareTweet

Деца уче права детета у школи – кроскурикуларни приступназив је првог од четири онлајн панела који је одржан 20.октобра 2020. године за преко 100 наставника из 30 партнерских основних школа у Србији. Панели су намењени хоризонталном учењу наставника о појединим сегментима модел школе за права детета; имају сврху трансфера знања, умења и пракси које су допринеле да школе досегну високе стандаре у томе да деца уче и живе своја права. Подстакнута је размена искустава наставника у нашим партнерским школама о томе како су досезали исходе пројекта; које методе, стратегије су користили; акоје активности и алате; које изазове су имали и како су их превазилазили.

Кратки видео записи у којима су наставници говорили о својим искуствима реализацији кроскурикулатних часова о правима детета; динамичне презентације; излагања панелиста на одређене теме; дискусија о приказу делова часа српског језика у који је интегрисана перспектива права детета – допринели су квалитету двочасовног онлајн панела и његовој динамичности.

По изјавама учесника, панел је додатно подстакао наставнике школа у јачању увођења перспективе права детета у свакодневни процес образовања.  Јавио нам се велики број учитеља, наставника и сарадника који су заинтересовани да представе своје примере добре праксе како кроз кратке видео записе, тако и кроз презентације. Учесници су проценили изузетно корисним што су имали прилику да чују своје колеге. „Хвала свима на енергији и вољи да се реализује ова панел дискусија. Ја сам одушевљена студиозношћу свих излагача и дубоким разумевањем процеса образовања за права детета“, један је од коментара учесника.

У оквиру агенде панела нашао се и рад Пример добре праксе у реализацији онлајн часова о правима детета у новој стварности пандемије Ковида, наставнице Марије Ивановић Божић, наставнице енглеског језика наше школе.

Видео запис читавог панела можете погледати ОВДЕ

Последње вести

Наша школа ,,НАЈБОЉА ШКОЛА СРБИЈЕ” за 2024. годину на фестивалу „РИЗНИЦА ТАЛЕНАТА“ – Учитељског друштва Ниш

ЈОШ ЈЕДНА ПРЕСТИЖНА НАГРАДА – НАША ШКОЛА ПОНЕЛА ТИТУЛУ ,,НАЈБОЉА ШКОЛА СРБИЈЕ” ЗА 2024. ГОДИНУ НА ДЕВЕТОМ РЕПУБЛИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ „РИЗНИЦА ТАЛЕНАТА“ – УЧИТЕЉСКОГ ДРУШТВА НИШ

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.