Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Наши ђаци и ове године у Швајцарској

   welcome 1 У оквиру пројекта ОБРАЗОВАЊЕ ЗА ПРАВА ДЕТЕТА које наша школа спроводи заједно са Центром за креативни развој Књажевац и ОШ Митрополит Михајло Сокобања, десеторо ученика наше и исто толико ученика партнерске школе из Сокобање  2. децембра ове године отишло је пут Швајцарске, како би провело две недеље у Дечјем селу Песталоци код Трогена и доживело интеркултуралну авантуру са другарима из целог света.

pestaloci selo

Поглед из Дечјег села на Троген

Ученици ће живети у једној од кућа овог предивног села и делити своје радне обавезе одржавања куће, али превасходно ће време проводити са свим гостима села у школи где ће кроз радионице и разноразне креативне активности проширити своја схватања о интеркултуралности, толеранцији и поштовању међусобних права на различитост. Школске активности су сваког радног дана до 6 сати, а током викенда ученици имају прилике да виде разноразне лепоте Швајцарске на једнодневним излетима.

gosti u sv.

Ученици наше школе и ОШ “Митрополит Михајло” из Сокобање

Ученици су се пажљиво припремали више месеци за ово путовање, прошавши  велики број радионица и тестирања, а они који су ове године имали прилику да буду део интеркултуралне размене у Швајцарској су: Невена Лазаревић, Александра Милићевић, Анђела Mилутиновић, Јована Николић, Милица Стевановић, Лена Михајловић, Илија Љубисављевић, Матеја Милошевић и Алекса Вучковић. Као представник наше школе ученике прати Јелена Петровић, наставница физике, и Ивана Петровић као представник ЦКР-а .

deca s

Ученици наше школе у Швајцарској 2015. године и наставница Јелена Петровић

Наставница Јелена редовно шаље детаљне извештаје о свим активностима током дана, што можете погледати на следећим линковима.

ПРВИ ДАН  ДРУГИ ДАН  ТРЕЋИ ДАН  ЧЕТВРТИ ДАН  ПЕТИ ДАН  ШЕСТИ ДАН  СЕДМИ ДАН  ОСМИ ДАН  ДЕВЕТИ ДАН   ДЕСЕТИ ДАН ЈЕДАНАЕСТИ ДАН ДВАНАЕСТИ ДАН  ТРИНАЕСТИ ДАН  ЧЕТРНАЕСТИ ДАН  ПОВРАТАК КУЋИ

Погледајте још

ЕДУКАТИВНИ ФИЛМОВИ НАШИХ УЧЕНИКА О ДЕЧЈИМ ПРАВИМА

ДОМАЋИ ЗАДАТАК ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ- АКЦИОНИ ПЛАНОВИ

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИСКУСТВА У ШВАЈЦАРСКОЈ

Последње вести

Пријем првака и петака

У четвртак, 31. августа, у атријуму ОШ “Вук Караџић” свечано су дочекане нове генерације првака и петака.Симболично, дан је био обојен веселим бојама, радошћу, осмесима

Опширније...

Ђак генерације 2023. године

Ученик генерације за школску 2022/2023. годину – Богдан Пешић 8/1 У овој школској години за најуспешнијег ученика своје генерације проглашен је Богдан Пешић 8/1. Поред

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.