Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Успех ученика ОШ ,,Вук Караџић” на међународном такмичењу из енглеског језика

Ученици петог, шестог и седмог разреда ОШ „Вук Караџић“ из Књажевца су узели учешће на Првом међународном такмичењу из енглеског језика- Hippo, и остварили изванредне резултате, a ученик одељења 5/1, Матеја Милошевић је први на јединственој листи 7 земаља у категорији Hippo 1, чиме се пласирао за финалну рунду такмичења 11. и 12. маја, у месту Lido de Jesolo у Италији.

Такмичење у организацији међународне образовне компаније EDI и њених представника на Балкану удружења Global Input, je укључивало децу и омладину од 10- 19 година из Србије, Хрватске, Италије, Словеније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Македоније.

Учесници се такмиче у 5 категорија, према години рођења, односно нивоу знања, HIPPO 1, 2, 3, 4, и 5- које су усклађене са нивоима Европског језичког оквира А1, A2, итд. Такмичење се састоји из 2 рунде, прелиминарне и финалне. При рангирању кандидата, код радова са истим бројем поена, предност има кандидат који је брже урадио Reading део, односно, кандидат који је млађи, уколико је исто време рада. Прелиминарна рунда се одиграла 16. марта 2013. и она је тестирала вештине разумевања прочитаног, разумевање слушаног текста и писменог изражавања на енглеском језику, док ће финална рунда тестирати и усмено изражавање.

Поред Матеје, у конкуренцији Hippo 1, Урош Ракић 5/1, такође, је остварио максималан број поена, али због времена Reading теста није ушао у ужи избор.

Матеји желимо сву срећу на даљем такмичењу, а честитамо и свим осталим ученицима који су показали изузетно знање међу својим вршњацима у региону, о чему сведочи следећа табела резултата.

Име и презиме

Hippo ниво

Остварени број бодова

Предметни наставник

Матеја Милошевић 5/1

1

60

Марија Ивановић Божић

Урош Ракић 5/1

1

60

Марија Ивановић Божић

Александра Милићевић 5/1

1

59

Марија Ивановић Божић

Невена Лазаревић 5/1

1

57

Марија Ивановић Божић

Јована Николић 5/1

1

55

Марија Ивановић Божић

Илија Љубисављевић 5/1

1

52

Марија Ивановић Божић

Анђелија Вучковић 5/1

1

50

Марија Ивановић Божић

Михајло Николић 6/2

2

57

Татјана Милутиновић

Јана Николић 7/1

3

47

Татјана Милутиновић

Марина Влатковић 7/1

3

43

Татјана Милутиновић

Листу свих кандидата на такмичењу можете погледати на следећем линку.

http://www.hippo-competition.org/list.html

 

Последње вести

Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”

Наш Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”Виктор Марковић, ученик 1/3 разреда освојио је трећу награду на Републичком финалу Математичког такмичења “Мислиша 2024” које

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.