Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Деца уче права детета у школи – кроскурикуларни приступ


Obrazovanje za prava deteta

Zvanični sajt projekta

ОДРЖАН ПРВИ ОД ЧЕТИРИ ОНЛАЈН ПАНЕЛА

Објављено  од аутора: Aleksandra PolićShareTweet

Деца уче права детета у школи – кроскурикуларни приступназив је првог од четири онлајн панела који је одржан 20.октобра 2020. године за преко 100 наставника из 30 партнерских основних школа у Србији. Панели су намењени хоризонталном учењу наставника о појединим сегментима модел школе за права детета; имају сврху трансфера знања, умења и пракси које су допринеле да школе досегну високе стандаре у томе да деца уче и живе своја права. Подстакнута је размена искустава наставника у нашим партнерским школама о томе како су досезали исходе пројекта; које методе, стратегије су користили; акоје активности и алате; које изазове су имали и како су их превазилазили.

Кратки видео записи у којима су наставници говорили о својим искуствима реализацији кроскурикулатних часова о правима детета; динамичне презентације; излагања панелиста на одређене теме; дискусија о приказу делова часа српског језика у који је интегрисана перспектива права детета – допринели су квалитету двочасовног онлајн панела и његовој динамичности.

По изјавама учесника, панел је додатно подстакао наставнике школа у јачању увођења перспективе права детета у свакодневни процес образовања.  Јавио нам се велики број учитеља, наставника и сарадника који су заинтересовани да представе своје примере добре праксе како кроз кратке видео записе, тако и кроз презентације. Учесници су проценили изузетно корисним што су имали прилику да чују своје колеге. „Хвала свима на енергији и вољи да се реализује ова панел дискусија. Ја сам одушевљена студиозношћу свих излагача и дубоким разумевањем процеса образовања за права детета“, један је од коментара учесника.

У оквиру агенде панела нашао се и рад Пример добре праксе у реализацији онлајн часова о правима детета у новој стварности пандемије Ковида, наставнице Марије Ивановић Божић, наставнице енглеског језика наше школе.

Видео запис читавог панела можете погледати ОВДЕ

Последње вести

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.