Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Интеркултурално учење у нашој школи

У оквиру пројекта ,,У разликама је наше богатство” који наша школа спроводи као једна од 10 школа у Србији уз подршку ЕХО организације из Новог Сада, у нашој школи се спроводе бројне активности почев од септембра школске 2017/2018. године.

Ученици су узели учешћа у језичким радионицама на којима су преводили познате песме на енглеском, ромском, немачком и српском језику које су се нашле и у последњем броју часописа ,,Свитања” објављеном новембра 2017. године.

Отворен је Интеркултурални кутак и адаптиран Интеркултурални зид за излагање разноврсних интеркултуралних садржаја и активности у школи.

Координатори Интеркултуралног кутка су оформили вршњачки тим са представницима одељења старијих разреда, који ће након реализованих радионица наставити да шире интеркултурални дух школе у својим и другим одељењима.

Поред ваннаставних активности, циљ пројекта се остварује и у редовној настави кроз планирање и реализацију интеркултуралних садржаја у редовној настави, као својеврстан вид интегративне наставе.

Прошлог четвртка, 23. новембра ученици одељења 7/1 су повезали енглеско, немачко, кинеско и српско културно наслеђе обрађујући тему Славе и славних људи на часу енглеског језика. Овај час је резултат сарадње наставнице енглеског језика Марије Ивановић- Божић, наставнице кинеског језика Лиу Менг- Џуди и педагога Марине Стефановић. Часу је присуствовала и директорка школе.

Ученици су се подсетили многих славних личности из ових земаља, а потом обавили истраживачки задатак о животу њихових великана и представили своје резултате на заједничком постеру. Разменили су сазнања о физичарима Николи Тесли, Алберту Ајнштајну, и Стивену Хоукингу, педагогу Песталоцију, фудбалеру Кристијану Роналду и Ши Хуангу, кинеском цару који је подигао Кинески зид. Кључне речи свих група су уз помоћ реализатора часа представљене на свим језицима, како би се ширио дух интеркултуралности у нашој школи и идеја да у културним разликама лежи наш раст, снага и богатство.

Последње вести

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.