Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Читалићи обележили Вуков месец

Вукови читалићи су 8. децембра 2017. године реализовали завршну активност Вуковог месеца- новембра. За ту прилику угостили смо и пожелели добродошлицу Звонимиру Павковићу, дека Јордану, Слађану Илићу и Славку Првановићу, учитељу у пензији, чије су заслуге за неговање традиције у нашој школи неизмерне.

Звонко Павковић је, у улози Вука Караџића, измамио одушевљење на дечјим лицима, а код најмлађих и забуну, јер је беседу о Вуковом раду на прикупљању и записивању народног блага казивао је у првом лицу. Посебну пажњу посветио је епским песмама и обичајима везаним за Стару планину.

Доживљај је употпунио дека Јордан свирањем на традиционалним инструментима – гајде, дудук и грана зове, која је на ученике оставила посебан утисак. Упознао их је са сваким инструментом –  материјал од кога је сачињен до начина на који производи звук.

Затим је песник Слађан Илић прочитао своје песме на тимочком дијалекту и измамио осмехе на лицима ученика.

Након наступа гостију, ученици су публици приредили изненађење – презентујући по разредима део својих истраживачких задатака у оквиру задатих тема (стара имена, игре, свадба, кухиња, кућа и башта…..).

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.