Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Дан јабука- Моја школа, школа без насиља!

Дан јабуке, 20. октобар, је први пут обележен 1990.год. у Лондону, са циљем указивања на здравствени значај тог воћа. Временом су традицију обележавања Дана јабука прихватиле бројне земље, промовишући на тај начин важност јабуке за исхрану и здравље људи.

И у нашој школи је ове године, у оквиру пројекта ,,Школа без насиља” организовано низ едукативних, креативних, истраживачких и спортских активности кроз које су ученици млађих разреда истакли значај овог воћа за здравље људи али и сазнали много тога о јабуци као симболу и мотиву у нашем народном стваралаштву.

Тематски дан протекао је на занимљив и маштовит начин, кроз едукативне и креативне радионице,  израду ликовних и литерарних радова, у спортским и штафетним играма, уз музику и с јабуком у руци, па је изгледало да часови трају краће и да нема „тешких“ предмета; понајмање је то био домаћи задатак –   да сви код куће поједу бар  по једну јабуку и не забораве изреку:

„Ако поједеш једну јабуку дневно, лекару нећеш ићи често“   (ЈЕДНА ЈАБУКА НА ДАН, ЛЕКАР ИЗ КУЋЕ ВАН).

Учили смо, дружили се и били толерантни!

Изреке о јабукама:

  • „ Душа није јабука, не можеш је разделити“ ( Тургењев )
  • Јабука не пада далеко од стабла.
  • Ако желиш јабуку, мораш протрести дрво.
  • Румен као јабука!
  • Здрав као јабука!
  • Црв не чини јабуку.
  • Туђа јабука је слађа.

Аутор текста:

Емануела Милетић,

координатор активности

 

Последње вести

Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”

Наш Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”Виктор Марковић, ученик 1/3 разреда освојио је трећу награду на Републичком финалу Математичког такмичења “Мислиша 2024” које

Опширније...

На Међународним ликовном конкурсу ,,Новогодишња прича” велики број награда и похвала за наше ученике

На Међународним ликовном конкурсу ,,Новогодишња прича” у организацији Народне библиотеке ,,Детко Петров” Димитовград, ученици школе ,,Вук Караџић” имали су највећи број награђених и похваљених радова,

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.