Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Активности

Еко сајам

У среду, 26. 12. 2018. године, у холу Дома културе, одржан је шести по реду Новогодишњи еко сајам у организацији Туристичке организације општине Књажевац а који се финансира из Фонда за заштиту животне средине општине Књажевац.

Предшколци, као и ученици првог до четвртог разреда су кроз игру, маскенбал, еко квиз, ликовни конкурс и остале активности ове године учили о рециклажи. У циљу подизања еколошке свести код најмлађих, основним школама као и вртићима у Књажевцу, достављени су контејнери за сепарацију секундарних сировина (папир, пластика и лименке) како би наши најмлађи суграђани од малих ногу научили да одвајају свој отпад и да рециклирају.

Поред контејнера, Туристичка организација општине Књажевац је обезбедила и еко цегере са слоганом „Ову торбу понеси и реци не пластичној кеси!“.

Ове године Туристичка организација општине Књажевац је из фонда за заштиту животне средине општине Књажевац обезбедила богате награде за све учеснике. Тако да су предшколци добили пакетиће и ваучере, док су као главне награде за такмичаре у еко квизу били смарт телевизор, караоке сет и интерактивна карта света. Поред тога победници су добили и рецикл – бицикл који окретањем педала компресује лименке за даљу рециклажу а који ће се даље дати на коришћење осталим школама.

Наша школа добила је следеће награде:

-3. место у категорији украшавање еко јелке:

-Миа Тасић 3/1, 2. место, за најбољу маску венчанице

-1. место, припремна предшколске групе при ОШ „Вук Караџић“ за најбољи ликовни рад – предшколске групе

-3. место , одељење 1/3, за најбољи ликовни рад првих разреда

-У категорији еко- квиза, тим наших четвртака освојио је 2. место и караоке сет.

Последње вести

Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”

Наш Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”Виктор Марковић, ученик 1/3 разреда освојио је трећу награду на Републичком финалу Математичког такмичења “Мислиша 2024” које

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.