Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Интеркултурално учење у нашој школи

У оквиру пројекта ,,У разликама је наше богатство” који наша школа спроводи као једна од 10 школа у Србији уз подршку ЕХО организације из Новог Сада, у нашој школи се спроводе бројне активности почев од септембра школске 2017/2018. године.

Ученици су узели учешћа у језичким радионицама на којима су преводили познате песме на енглеском, ромском, немачком и српском језику које су се нашле и у последњем броју часописа ,,Свитања” објављеном новембра 2017. године.

Отворен је Интеркултурални кутак и адаптиран Интеркултурални зид за излагање разноврсних интеркултуралних садржаја и активности у школи.

Координатори Интеркултуралног кутка су оформили вршњачки тим са представницима одељења старијих разреда, који ће након реализованих радионица наставити да шире интеркултурални дух школе у својим и другим одељењима.

Поред ваннаставних активности, циљ пројекта се остварује и у редовној настави кроз планирање и реализацију интеркултуралних садржаја у редовној настави, као својеврстан вид интегративне наставе.

Прошлог четвртка, 23. новембра ученици одељења 7/1 су повезали енглеско, немачко, кинеско и српско културно наслеђе обрађујући тему Славе и славних људи на часу енглеског језика. Овај час је резултат сарадње наставнице енглеског језика Марије Ивановић- Божић, наставнице кинеског језика Лиу Менг- Џуди и педагога Марине Стефановић. Часу је присуствовала и директорка школе.

Ученици су се подсетили многих славних личности из ових земаља, а потом обавили истраживачки задатак о животу њихових великана и представили своје резултате на заједничком постеру. Разменили су сазнања о физичарима Николи Тесли, Алберту Ајнштајну, и Стивену Хоукингу, педагогу Песталоцију, фудбалеру Кристијану Роналду и Ши Хуангу, кинеском цару који је подигао Кинески зид. Кључне речи свих група су уз помоћ реализатора часа представљене на свим језицима, како би се ширио дух интеркултуралности у нашој школи и идеја да у културним разликама лежи наш раст, снага и богатство.

Последње вести

Традицијом у Европу 2021.

Манифестација “Традицијом у Европу” одржана је протеклог викенда, а на њој су учествовали и ученици наше школе. Неки од њих добили су лепе награде. Неда

Опширније...

Биби Сликовчица 2021.

Сарадња са Народном библиотеком ”’Његош” настављена је, па су надалеко знане радионице ”Чаробне полице Биби Сликовчице” добиле нове полазнике, чији су радови нашу Биби учинили

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.