Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Језички карневал

У оквиру Дечје недеље у  нашој школи, чланови секције из енглеског језика извели су Језички карневал у циљу промоције светских језика и истицања важности учења страних језика, али и уважавања различитости и ширења духа толеранције и интеркултуралности.

На точковима језичког карневала ученици су кренувши из Србије, посетили Немачку, Швајцарску, Француску, Шпанију и Енглеску, рецитујући поезију њихових великана на њиховим језицима, а затим на свом матерњем језику, како би сви посетиоци могли да уживају у лепоти ових великих стихова.

Ученици су задивили публику својим умећем певања на српском, немачком, француском и енглеском, као и својом креативношћу у плесним наступима.

Програм је употпуњен слајд шоу презентацијом, захваљујући којој су се посетиоци могли упознати са неким од симбола поменутих земаља и видети фотографије ученика из Дечјег села у Швајцарској приликом посете у оквиру пројекта Образовање за права детета, а напослетку и спот одељења 5/1, којим су они желели да покажу своју љубав и интересовање ка енглеском језику и култури.

Утисци публике су позитивни, те се надамо да ће нас Језички карневал посетити и наредних година.

http://knjazevacinfo.rs/arhiva-vesti/obrazovanje/10195-jezi%C4%8Dki-karneval-u-%E2%80%9Cvuku%E2%80%9D.html

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.