Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Миона 4. на светском финалу 11. Хипо олимпијаде из енглеског језика

Након прошлогодишњег 1. места у европским квалификацијама и 5. места у финалу 10. Хипо олимпијаде из енглеског језика, Миона Милосављевић, ученица одељења 7/2, која ради по обогаћеном индивидуалном плану ИОП3 за талентоване ученике, ове године остварила је још боље резултате.

Најпре је освојила 1. место на окружном такмичењу Државног првенства истраживачких радова основаца за свој рад Outsmarting smart devices са својом менторком и одељењским старешином Маријом Ивановић Божић, а затим је освојила 1. место у трећој финалној рунди међународног такмичења Willkommen у категорији енглеског језика.

Последње такмичење у коме је учествовала ове године је 11. међународна Хипо олимпијада из енглеског језика у коме се, међу више од 89 000 такмичара, пласирала даље и након две рунде директно нашла поново у светско финале овог такмичења одржано од 27. до 30. септембра 2023. године у Риму.

Поред изузетне одговорности представљања своје земље, града и школе међу 223 финалиста из целог света, Миона је имала прилику да буде део једне велике Хипо породице и њихове организације овако великог догађаја где је могла да сретне и упозна мноштво вршњака сличних себи из целог света.

Тестирање такмичара је било распоређено током два дана, а Миона је укупним бројем поена на свим вештинама сада освојила 4. место, тек 0,63 поена до трећег места и остварила најбољи пласман међу основцима из Србије.

Честитамо Миони и њеној предметној наставници Марији, као и свима који су јој велика подршка у породици, школи и граду.

Миони, на овај дан, честитамо и рођендан и желимо јој све најлепше и пуно среће и лакоће у даљим припремама и низању успеха.

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.