Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Реч директорке за почетак школске 2021/2022.

Драги ученици,

У име ваших учитеља, наставника, свих запослених и у моје лично име желим Вам успешан почетак нове школске године, много знања и петица, здравља и лепих ђачких успомена.

Првацима још једном честитам полазак у школу, а ученицима петог разреда лако и брзо прилагођавање и много успеха у другом циклусу образовно-васпитног рада.

Почетак ове школске године је посебан и специфичан, захтева стрпљења, пажње и поштовање другачијих правила, од уобичајених, али ако будемо одговорни заштитићемо и себе и друге.

Ове школске године школе ће радити по принципу семафора. Зелена зона, нормално похађање школе, жута, комбиновано, црвена онлајн. Наша општина и школа започиње рад у зеленој зони. Ову школску годину почињемо са часовима од 45 минута, по сменама, као некада. У смени А, првој смени часови почињу у 8 часова, а 6. час се завршава у 13,15 часова, у смени Б, другој смени часови почињу у 13,30, а завршавају се у 18,45 часова. Млађи разреди улазе у двориште на главни улаз, мала капија и на ђачки улаз, старији разреди улазе у школско двориште на помоћни улаз, велика капија и код фискултурне сале. Други одмор је једини велики одмор, у трајању од 25 минута, када ужинају сви ученици, млађи разреди у својим учионицама, старији у трпезарији, уз поштовање епидемиолошких мера.

Обавеза ученика је да дођу у школу 15-так минута пре почетка првог часа, због епидемиолошких мера и дезинфекције, поштују распоред одмора, време предвиђено за ужину и не напуштају школско двориште.

Подела ужине ће почети у понедељак.  Ужина ће бити бесплатна за све ученике који до петка донесу потписану сагласност родитеља и предају учитељима и одељењским старешинама.

За ученике путнике обезбеђен је превоз по сатници коју ће саопштити учитељи и одељенске старешине. Све примедбе око превоза пренећете одељењским старешинама, стручној служби и директорки школе.

Плаћене уџбенике, које још нисте преузели, поделиће   одељенске старешине и учитељи.    

Посебно  је важно да се поштује кућни ред школе и правила понашања, како због личне безбедности и сигурности, тако и због безбедности других:

– ученици млађих разреда улазе на главну капију и главни ђачки улаз,

– ученици старијих разреда улазе на помоћни улаз и улаз код сале,

– родитељи не могу да улазе у школско двориште, ако им је потребна нека информација могу да се јаве на службени улаз школе,

– свако одељење има своју учионицу, коју не мења,

– ношење маски је обавезно док уђете у своју учионицу и сместите се на своје место и када    говорите или одговарате. Изузетно, док пишете или пратите предавања можете спустити маску,

– ходником и степеништем се крећите увек десном страном уз поштовање предложеног растојања (1,5м),

– у тоалет улази онолико ученика колико има кабина, остали ученици чекају испред тоалета, уз поштовање растојања,

– перите правилно руке и обавезно дезинфикујте,

– трудите се да избегавате и стварате гужве у ходницима, дворишту, учионици,

– одржавајте уредно учионице и чувајте намештај и опрему,

– водите рачуна о култури облачења, долазите пристојно обучени у школу и пристојно се понашајте.

Школа ради по Плану и програму наставе и учења који је предложио ЗУОВ-а, тако да планови школе прате часове РТС-а и потрал Моја школа. Ученици могу да прате ове часове, као додатну подршку или када нису у школи преко интернета, на сајту МПНТР или сајта ЗУОВ-а или 3. програма РТС-а.

ЈОШ ЈЕДНОМ, СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ!!!

                                                                                                                    Директорка школе

Драгана Љубисављевић

Последње вести

Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”

Наш Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”Виктор Марковић, ученик 1/3 разреда освојио је трећу награду на Републичком финалу Математичког такмичења “Мислиша 2024” које

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.