Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

“Стара планина-нове праксе: Циркуларна економија за људе и природу“

Данас смо учили заједно о циркуларној економији. Наша машта и идеје, могу инспирисати друге…могу променити нашу планету и живот набоље!

Упознајте европски зелени појас!Са пројектом “Стара планина-нове праксе: Циркуларна економија за људе и природу“ који се спроводи се у оквиру пројекта BESTBelt уз финансијску подршку Европске Уније ученици 7. и 8. разреда наше школе срели су се 22. септембра у Кални.

У току предавања имали су занимљив квиз , након предавања учествовали су у креативним радионицама и своја сазнања о одлагању и селекцији одпада практично показали.

Пројекат се спроводи на подручју Европског зеленог појаса у Националном парку Стара Планина. Европски зелени појас као подручје прати трасу некадашње Гвоздене завесе и повезује националне паркове, паркове природе, резервате биосфере и прекогранична заштићена подручја, као и друга вредна незаштићена подручја. Европски зелени појас повезује 24 земље и представља симбол прекограничне сарадње и заједничког европског и културног наслеђа.

Последње вести

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 2023

Европски дан језика, 26. септембар и ове године обележен је у нашој школи. Овај дан, који је увек посвећен промоцији језика и поспешивању љубави ка

Опширније...

Европска недеља спорта

Ученици одељења 3/2 и 4/2 учествовали су у занимљивим спортским активностима у хали ОШ “Каплар”, поводом обележавања Еворопске недеље спорта.Ученици су уживали савладавајући полигоне различитих

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.