Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

СТАЗОМ ИНТЕГРАТИВНЕ НАСТАВЕ- ЧАС У ПРИРОДИ

Почетком октобра 2017. ученици одељења 2/1 заједно са учитељицом Лидијом Станисављевић кренули су пут Јевика, али не на излет, већ ради учења у природном окружењу.

dav

Током двочасовног боравка ученици су се подсетили градива из Света око нас, одређујући линију хоризонта, видик, подсетили се промена у природи током јесењег периода, као и којих биљака и животиња може бити у шумском окружењу. Подсетили су се и неких песама и прича о њима, а своју креативност исказали су групним радовима израђеним од материјала које су нашли на тлу, водећи рачуна да не наруше природу коју су затекли.

DSC_1296   Реч је о интегративној настави у природи која подразумева повезивање садржаја из различитих предмета ради продубљивања стечених знања и умења и усмеравање ученика да ствари сагледавају из више углова и стекну целовитију слику.

DSC_1297

Поред тога, овим се, такође, примењује образовна политика Дечјег села Песталоци, која промовише да учење у природном окружењу ослобађа ученике стреса и шири њихове могућности разумевања.

DSC_1328 (1)

Стога, бисмо ово међупредметно увремењавање и повезивање садржаја истакли као изузетан пример добре педагошке праксе и иновативне наставе, којој се у нашој школи посвећује изузетна пажња.DSC_1332

Последње вести

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.