Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

СВАКО ЗРНО ЗЛАТА ВРЕДИ

Свако зрно злата вредиКао једна од добитница зелене Еко- заставе и носиоца титуле Еко- школе Србије, наша школа је и ове године, 16. октобра 2017. године, по трећи пут обележила Светски дан здраве хране. Ове године овај тематски дан одржан је под слоганом ,,Свако зрно злата вреди”, како би све ученике упознао са хранљивим својствима житарица и истакао њихов  значај у исхрани.

11

Како би се остварио овај циљ ученици млађих разреда су похађали креативне радионице израде уметничких предмета од житарица, при чему су највише пажње привукли радови најмлађих.

6 18

Ученици одељења I1 и I2 су са својим учитељицама Иваном Кос и Иреном Милановић- Петровић израдили чаробни ћилим од житарица, док су ученици II2 са учитељицом Весном Ранчић израдили оригинални колаж житарица, као и симпатичне лутке од клипа кукуруза.

7 916

4Старији разреди су представили своје збирке семена житарица у теглицама, а улогу предавача овога пута преузели су петаци који су публици изложили биолошки значај ове врсте намирница обогативши своје излагање приказом ПТТ презентације.

1

Поред изложбе израђених радова, читав догађај улепшало је и послужење у духу теме дана, кокице и кувани кукуруз шећерац које је осмислила и припремила наставница Бобана Миљковић са ученицима старијих разреда.

13

За богат програм, окупљање креативног тима, изузетан тимски рад и реализацију свих активности признање одајемо координатору активности, наставници биологије, Биљани Гојковић.

15

Последње вести

Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”

Наш Виктор трећи на Републичком такмичењу из математике ,,Мислиша”Виктор Марковић, ученик 1/3 разреда освојио је трећу награду на Републичком финалу Математичког такмичења “Мислиша 2024” које

Опширније...

На Међународним ликовном конкурсу ,,Новогодишња прича” велики број награда и похвала за наше ученике

На Међународним ликовном конкурсу ,,Новогодишња прича” у организацији Народне библиотеке ,,Детко Петров” Димитовград, ученици школе ,,Вук Караџић” имали су највећи број награђених и похваљених радова,

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.