Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА НАШОЈ ШКОЛИ

Имајући у виду целокупно залагање и остварене резултате наше школе, а посебно у протеклој школској 2015/16. години, ове године упутили смо пријаву Министарству просвете, науке и технолошког развоја по Јавном позиву за доделу Светосавске награде за 2016. годину.

По одлуци комисије за избор кандидата, која је  размотрила све предлоге и препоруке на основу утврђених критеријума, наша школа је изабрана као један од добитника ове престижне награде за допринос квалитетном образовању и васпитању за 2016. годину.

Директорка Драгана Љубисављевић, присуствовала је свечаним догађајима проглашења и уручења са још једним представником школе, Маријом Ивановић- Божић,  где је примила ову изузетну награду у име свих запослених.

Проглашење овогодишњих добитника и уручење плакете овог највећег државног признања у области образовања и васпитања, одржано је 27. јануара 2017. у просторијама Владе Републике Србије са почетком у 13 часова у присуству новинара, пратилаца и других гостију, док је Свечана академија одржана у Народном позоришту у Београду у присуству еминентних званица из света политике и културе, као и представника верских заједница и страних дипломата, са преносом на 2. програму РТС-а у 20 часова.

Том приликом министар просвете Младен Шарчевић је рекао да рад, успеси и доприноси свих добитника треба да служе као пример осталима.

Детаљније погледајте на сајту Министарства просвете.

Међутим, посебно нам је драго што је Комисија препознала наш елан, труд и рад да стварамо што боље образовне услове и могућности за наше ученике и да њене речи  о нашој школи, а које су наведене у њиховом образложењу на сајту Министарства звуче веома пријатно, подстицајно, али и обавезујуће.

Целокупнпо бразложење комисије за избор добитника можете погледати ОВДЕ.

Светосавска академија

 

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.