Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

СВЕТОСАВСКА НАГРАДА НАШОЈ ШКОЛИ

Имајући у виду целокупно залагање и остварене резултате наше школе, а посебно у протеклој школској 2015/16. години, ове године упутили смо пријаву Министарству просвете, науке и технолошког развоја по Јавном позиву за доделу Светосавске награде за 2016. годину.

По одлуци комисије за избор кандидата, која је  размотрила све предлоге и препоруке на основу утврђених критеријума, наша школа је изабрана као један од добитника ове престижне награде за допринос квалитетном образовању и васпитању за 2016. годину.

Директорка Драгана Љубисављевић, присуствовала је свечаним догађајима проглашења и уручења са још једним представником школе, Маријом Ивановић- Божић,  где је примила ову изузетну награду у име свих запослених.

Проглашење овогодишњих добитника и уручење плакете овог највећег државног признања у области образовања и васпитања, одржано је 27. јануара 2017. у просторијама Владе Републике Србије са почетком у 13 часова у присуству новинара, пратилаца и других гостију, док је Свечана академија одржана у Народном позоришту у Београду у присуству еминентних званица из света политике и културе, као и представника верских заједница и страних дипломата, са преносом на 2. програму РТС-а у 20 часова.

Том приликом министар просвете Младен Шарчевић је рекао да рад, успеси и доприноси свих добитника треба да служе као пример осталима.

Детаљније погледајте на сајту Министарства просвете.

Међутим, посебно нам је драго што је Комисија препознала наш елан, труд и рад да стварамо што боље образовне услове и могућности за наше ученике и да њене речи  о нашој школи, а које су наведене у њиховом образложењу на сајту Министарства звуче веома пријатно, подстицајно, али и обавезујуће.

Целокупнпо бразложење комисије за избор добитника можете погледати ОВДЕ.

Светосавска академија

 

Последње вести

Молитва под Миџором 2023

На овогодишњој манифестацији “Молитва под Миџором” групни ликовни радови наших ученика освојили су лепе награде. У категорији 1 (први и други разреди основних школа) одељење

Опширније...

ДПИОС- међународни ниво 2023

Стижу нам прелепе вести са Међународног нивоа такмичења истраживачких радова основаца, из научне дисциплине биологије- ДПИОС 2023, на коме су се такмичили ученици који су

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.