Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

ТРАДИЦИОНАЛНИ УСПЕСИ ЕНГЛЕЗА НА ТАКМИЧЕЊИМА ТОКОМ УЧЕЊА НА ДАЉИНУ

С обзиром на епидемиолошке околности које су утицале да се ова школска година одвија на другачији начин, поједини нивои или чак читава такмичења у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја из већине школских предмета нису одржани, а слична је ситуација и са такмичењима у организацији државних и страних удружења. Међу такмичењима из енглеског језика, ове године нису одржана такмичења Willkommen и Са енглеским у Европу, док су две од три рунде Hippo и KGL такмичења реализоване.

 HIPPО

Прва државна рунда 8. међународног такмичења из енглеског језика, које данас укључује 49 земаља, одржана је крајем фебруара, а у полуфиналну рунду која је требало бити спроведена крајем марта пласирало се седморо наших ученика. Због ванредног стања такмичење је одложено и одржано онлајн путем дигиталне платформе Zoom на високом организационом и безбедoносном нивоу. Наши полуфиналисти Љубица Петровић 3/1, Миона Милосављевић 3/2, Дуња Михајловић 5/2, Милица Петровић 7/2, Петар Јовановић 7/2, Михаjло Милијић 8/1 и Тадија Мицић 8/2 добили су 28. јуна  своје дипломе за пласман у полуфинале, а резултате за пласман у финале чекају средином јула са својим наставницима Татјаном Милутиновић, Маријом Ивановић Божић и Миланом Лазаревићем.

  KGL

Прве две рунде KGL такмичења су одржане крајем јануара и почетком марта, те су се државни нивои овог такмичења срећом завршили пре почетка ванредног стања.

На овом такмичењу пријавило се шесторо наших ученика, од којих су Павле Станојевић 7/1 и Петар Јовановић 7/2 једини остварили пласман за другу рунду, чији победник за сваку категорију представља нашу земљу на светском KGL такмичењу. У другој рунди у коју су се пласирали сви ученици који су урадили преко 95%, односно, 97,5%  теста, (зависно од категорије), Петар Јовановић добио је медаљу и диплому са посебном похвалом Certificate of Commendation, а Павле диплому за остварено постигнуће Certificate of Achievement. Њихова предметна наставница је Марија Ивановић Божић.

Последње вести

Молитва под Миџором 2023

На овогодишњој манифестацији “Молитва под Миџором” групни ликовни радови наших ученика освојили су лепе награде. У категорији 1 (први и други разреди основних школа) одељење

Опширније...

ДПИОС- међународни ниво 2023

Стижу нам прелепе вести са Међународног нивоа такмичења истраживачких радова основаца, из научне дисциплине биологије- ДПИОС 2023, на коме су се такмичили ученици који су

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.