Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

ТУТОРИНГ У ПРОЈЕКТУ РЕЦИ

Тема састанка пројекта пројекта ,,РЕЦИ”, одржаног 7. марта 2017. са представицима општинске власти, партнерских удружења и  Центра за социјални рад био је ТУТОРИНГ као један од најважнијих сегмената овог пројекта, чији је главни циљ спречавања осипања деце у основном образовању, а који се подразумева пружање помоћи у учењу деци из осетљивих група.

Од самог почетка ТУТОРИНГ је наишао на изузетно добре реакције ученика, а по речима наставника и самих ученика у  протеклих 3 месеца, потврђује се његов позитиван ефекат. Резултати и постигућа ученика толико надмашују очекивања, да су неки ученици поред предвиђеног градива, остварили добар резултат и на такмичењима.

Овај вид подршке одвија се од децембра 2016. и укључује двадесеторо ученика из свих одељења од 5. до 8. разреда. Током овог периода сви тутори, уз консултације са предметним наставницима, најмање једном недељно имају састанке са својим штићеницима са којима раде на савлађивању тешкоћа у учењу и даљем напредовању, али и групне састанке ради размене утисака и искустава.

Након сумирања позитивних ефеката ТУТОРИНГА, представник локалне власти  истакао је добру вољу и жељу да се ова добра пракса настави и након окончања пројекта.

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.