Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

ВЕЛИКИ УСКРШЊИ ВАШАР

Ученици у наставници наше школе организовали су традиционални Ђачки ускршњи вашар под слоганом “У разликама је наша сличност”.
Свако одељење школе је изабрало по једну земљу света и на штандовима представило обичаје, културу, тардицију и кухињу те земље. На овај начин ученици су показали колико смо, упркос разликама, слични без обзира на ком делу планете се налазимо.

Деца су представљала Јапан, Италију, Енглеску, Немачку, Египат, Србију као и бројне друге земље, а продавале су се разноврсне ђаконије, од ситних колача, мафина, пица па све до разгледница, наруквица, маски и зимнице неправилних глагола и времена на енглеском и немачком.

Судећи по броју учесника и посетилаца, овогодишњи ускршњи вашар је највећи и најуспешнији до сада.

“Ми смо ове године укључили читаву школу. Раније је ту било пар одељења млађих разреда, након тога сва одељења млађих разреда, затим су се укључили и неки наставници, а ове године то је активност читаве школе. Учествују ђаци свих разреда и сви запослени у школи. Несебично су нам помагали и родитељи деце у изради разних предмета и костима. Имамо све што можете пожелети на једном вашару”, каже Драгана Љубисављевић, наша директорка.”

Сваке године новац прикупљен од продаје на вашару искористи се у хуманитарне сврхе или за куповину неког предмета који је потребан школи. Ове године школски парламент је предложио да новац буде искоришћен за климатизовање школског атријума, како би боравак ученика био пријатнији, али и посетиоца за време организовања оваквих и сличних манифестација.

Последње вести

Сребро за наше девојчице

Ученици и ученице IV/1 и IV/2 су са својим учитељима Владаном Ивановићем и Весном Ранчић учествовали у спортским такмичењима које је организовало Учитељско друштво Ниш

Опширније...

Четвртаци у ,,Црвеном крсту”

У просторијама и организацији ,,Црвеног крста” Књажевац, ученици четвртог разреда све три основне школе су одмерили своје знање из области рада ове организације и показали

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.