Адреса:

Омладинска 3
19350 Књажевац, Србија

Контакт телефон:

Телефон/факс: 019/3731-324
Секретар: 019/3732-606

Вести

Златна медаља за Алексу и путовање у Беч

Willkommen

АЛЕКСА МИЛОСАВЉЕВИЋ, ученик издвојеног одељења у Васиљу, ОШ ,,ВУК КАРАЏИЋ” КЊАЖЕВАЦ, освојио је ПРВО место на 10. међународном такмичењу Willkommen и тиме освојио НАГРАДНО ПУТОВАЊЕ у БЕЧ почетком наредне 2023. године.

Иако је сада 4. разред, Алекса је ово такмичење започео као ученик 3. разреда, јер је морао проћи дуг пут такмичења које се састоји из три рунде које тестирају различите језичке вештине и знања из страних језика. Алекса је најпре био трећи у првој рунди одржаној 5. марта 2022. године, затим први у другој рунди одржаној 2. априла, и коначно, ПРВИ у трећој ФИНАЛНОЈ рунди, одржаној 9. октобра 2022. године.

Све рунде су елиминационог карактера и тестирају разумевање прочитаног текста, познавање граматике, вокабулара, функционалног језика, разумевање аудио записа, писање састава и коначно способност усмене комуникације на изабраном страном језику, а то је енглески у Алексином случају.

Своје знање Алекса стиче превасходно у школи, где већ 2 године ради по индивидуалном обогаћеном програму за талентоване ученике ИОП3 са својом предметном наставницом и менторком која га је припремала за ово такмичење, Маријом Ивановић Божић.

Оно што Алексу издваја од друге талентоване деце је мотивисаност и преданост у раду и у школи и код куће, у чему га подржавају његова породица, учитељица и предметна наставница.

Желимо им још пуно успеха у будућем раду.

Последње вести

Дан толеранције 2022

Дан толеранције – 16. новембар обележен је у нашој школи на часовима одељењског старешине и радионицом у школској библиотеци. Ученици су разговарали о појму толеранције

Опширније...

Одељење VI2 у посети фарми коња

У циљу промовисања квалитетног провођења слободног времена дружењем у природи и ради упознавања са туристичком понудом нашег краја, уз писмену сагласност и договор родитеља, ученика

Опширније...

Светски дан здраве хране

Светски дан здраве хране обележен је и ове године у ОШ ,,Вук Караџић”. Циљ обележавања овог дана јесте информисање најшире популације о важности здраве исхране

Опширније...

Светски дан фармацеута

Поводом обележавања – Светског дана фармацеута- , са циљем ширења знања и подизања свести деце на тему очувања здравља у улози предавача нашла се дипл.фармацеут

Опширније...

Електронски дневник

Због што објективнијег и ефикаснијег вођења евиденције о образовно-васпитном раду ученика, од 2019. године уведен је електронски дневник.